Lassen

Lassen

Lassen is een verbindingsmethode waarmee moeilijkere werkstukken gerealiseerd kunnen worden. Omdat wij alle soorten lastechnieken beheersen kunnen wij altijd de juiste oplossing voor u bieden.
Hieronder een aantal van de meest gebruikte lastechnieken.

Mig Mag lassen
Deze las technieken worden ingezet voor het lassen van staal (MAG) en het lassen van RVS en ALU (MIG). Met Mig/Mag lassen is het mogelijk om snel te lassen met een hoge kwaliteit.

Tig lassen
Bij Bindels maken we het meest gebruikt van TIG-lassen. Dit wordt vooral gebruikt wanneer een las nauwkeurig én stevig moet zijn. Deze lastechniek is zeer geschikt voor hele hoge laskwaliteit en een zeer nauwkeurige las.

Puntlassen
Bij puntlassen verbind je metaaloppervlakte met elkaar door twee platen op elkaar te leggen tussen twee punten van het apparaat. Doormiddel van een stroomstoot worden deze twee oppervlaktes dan aan elkaar gelast.

Stiftlassen
Bij stiftlassen wordt er een draadeind op een plaat geschoten. Dit gebeurd met een hand ‘pistool’. Hier doe je een draadeind in en zet het hand pistool op de juiste plek. Door een stroomstoot last hij de draadeind dan aan de plaat vast.

Is uw interesse gewekt, wilt u wat meer informatie of wilt u hulp bij het kiezen van de juiste lasmethode, neem dan gerust contact met ons op.